Zahranvane.com Вход в профила

Количка

Количката Ви е празна.
 

USB-TTL 5V

Продуктов код:  •  222-01  •  
Производител:
Няма наличност.
Продуктът е разглеждан 17581 пъти от 18.04.2013.

Аналогични продукти:

USB-TTL 3.3V / 5V с превключване

USB-TTL 3.3V с 1 метър кабел

USB-TTL 3.3V с 4 метра кабел

 

Ново: Драйвери за Windows 8 и Windows 7 в общ пакет с подробно описание за инсталиране.

 

Драйвери за WinXP

Драйвери за Win Vista/7

* Ако горния драйвер не работи на Вашата система, моля опитайте с този:

Драйвери за Win Vista / 7 v.2

 

 

Приложение

 • Лесна сериина комуникация от USB към TTL съвместими сигнали за "направи си сам" употреба.
 • За ъпдейт на фирмуер на телевизионни приемници
 • Router, Hard disk, ADSL обновяване (ъпгрейд) на фърмуера(firmware) или "кракване"
 • Мобилни телефони, XBOX360, GPS, диагностика на автомобили, газови инжекциони, DVD ...
 • Връзка със всякакви видове контролери PIC, ATMEL, STC, NXP и всички които поддържат асинхронна сериина комуникация

Особености

 • На основата на PL2303HX - високоскорстна и стабилна интегрална схема
 • 5V изходни нива
 • Защита от претоварване по ток
 • 3.3V и 5V изведени на платката
 • Три светодиода за индикация на захранване и комуникация
 • Поддържа се от WinXP / Win Vista / Win7

 

Включване към 3.3BV устройство - ВАЖНО!

За да използвате конвертора за връзка с 3.3V устройство е важно да свържете последователно на TXD резистор със стойност 1-3кОм. В противен случай рискувате да повредите или конвертора или другото устройство. Винаги свързвайте първо проводника за маса (GND).

 

 

 

 

Забележка: Възможно е да има остатъчни петна от непроводим флюс по платката. Това не се отразява по никакъв начин на работата на устройството, само на външния вид.

 

 

Процедура за тестване на конвертора

В по-старите версии на Windows в пакета се предлагаше програмата "Hyper Terminal". Тя е удачна за настоящия тест, но тъй-като в съвременните версии отсъства, тук ще представим тестване с външна програма, достатъчно разпространена, безплатна и надеждна - PuTTY. Официалната страница на програмата е: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html . Директен линк, от който може да свалите приложението: http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe . Все пка препоръчваме да отваряте официалната страница за да виждате най-новите версии. Програмата се разпространява в готов за стартиране изпълним файл. Не е необходима инсталация.

Този тест предполага, че вече сте инсталирали някой от дадените по-горе драйвери.

Включете USB-TTL конвертора към USB порт на компютъра. Уверете се че USB устройството е разпознато от операционната система:

 

За да сте сигурни на кой виртуален COM-порт е закачено устройството, отворете "Device Manager". Там ще видите както порта, така и дали драйвера е правилно инсталиран:

Ако има проблем с драйвера, иконката от ляво ще има удивителен или въпросителен знак в жълто. Ако е нормална, то драйверът е разпознат успешно. Ако не - опитайте другите драйвери, дадени по-горе.

В името на устройството е даден COM-порта, но който е инсталирано - в случая - COM7. Имайте предвид, че включването в друг USB-порт на Вашия компютър ще закачи устройството на друг COM-порт.

 

Стартирайте терминалния емулатор PuTTY. В прозореца за конфигурация трябва да въведете следните настройки:

От радио-бутоните "Connection type" изберете "Serial". След това въведете в полето "Serial line" Номера на Вашия COM-порт, който сте видели в "Device Manager" - при мен COM7. За скоростта препоръчваме да въведете 9600, т.к. това е най-масово използваната скорост. Ако искате да проверите работоспособността при други скорости, може да изберете необходимата. Натиснете бутона "Open" за да стартирате терминалния емулатор.

Свържете с проводник изводите RXD и TXD на USB-TTL конвертора. По този начин затваряте връзката (closed loop) и каквото изпратите през конвертора, това трябва да се върне обратно към Вашия компютър.

Натискайте букви на клавиатурата и наблюдавайте дали се изписват същите, които са натиснати. Ако това е така, значи конверторът е в изправност.

 • Ако не се изписва нищо, проверете дали при натискане на клавиш светва светодиода, позициониран до изхода (TXD). Ако да, значи конверторът изпраща.
 • Проверете дали светва и светодиода до входа - RXD. Това означава че данни се приемат.
 • Проверете дали сте изпълнили всичко по описаната процедура.
 • Пробвайте с другата версия на драйвера. Ако проблемът остава, това означава че USB-TTL конверторът е повреден.
 • Ако се изписват символи, различни от тези, които изпращате, това може да означава проблем във връзката - или прекалено дълъг кабел, ако сигналът преминава през такъв, или лоша връзка. Проверете връзките, скъсете кабела и опитайте отново.

Всички конвертори, продавани от нас, са тествани по описаната процедура и са работещи. Опаковани са подходящо, така че да не възникнат транспортни дефекти.

Продуктът се намира в категории:
 
Свързани продукти
Етикети USB TTL LPG CNG MCU,