Zahranvane.com Вход в профила

Искате да създадете нов продукт ?


Ние можем да го проектираме за Вас - от идеята до производството.

Вижте как

Количка

Количката Ви е празна.
 

Развойна платка ESP-12 с ESP8266

Продуктов код:  •  4821-01  •  
Производител:
не се доставя / произвежда повече.
Продуктът е разглеждан 11271 пъти от 27.11.2015.

Развойна платка ESP-12 с ESP8266

Модулът ESP-12 използва популярния чип ESP8266  за WiFi IoT (Internet of Things) на компанията Espressif и външна Flash памет с капацитет 1 MByte (8 Mbit). ESP8266 представлява многофункционален чип с реализиран блок за безжична комуникация съвместима с WiFi мрежи по стандарт 802.11 b/g/n. Вградения в него процесор позволява изпълняване на потребителски код, който може да бъде зареден във външния SPI Flash.

Модулът (синята платка) е изпълнен от AI Thinker и е със зареден примерен фимруер. Модулът е сертифициран по FCC и CE. Развойната платка е комплектована с гнездо за 3x AA батерии. Батериите не са включени в комплекта. На развойната платка има изграден също и сензор за осветеност с фоторезистор. Модулът поддържа както създаване на нова WiFi мрежа, така и свързване към съществуваща. Изведени са 1 аналогов вход, 9 цифорви I/O с обща употреба, както и 2 извода за UART (сериен интерфейс) RX / TX.

За приложения с малка натовареност и малък брой входове/изходи не е нужен външен процесор. Може да се използва вградения в ESP8266. При по-сложни приложения модулът може да се свърже към основния процесор като изпълнява функциите на комуникационен интерфейс.

 

Включване с примерното Android приложение

В комбинация с Android приложението (ESP-12-E_IOT.zip) може да се тества работоспособността на модула като се управляват изходите GPIOxx и цвета на RGB светодиода. Преди включването на модула трябва се откачи жълтия джъмпер. В противен случай модулът не включва безжичната мрежа. В стандартната настройка модулът прави нова мрежа с име "AI-THINKER" и парола/ключ за достъп "ai-thinker". След като сте инсталирали приложението на Android телефон или таблет, трябва да се свържете към тази мрежа. След това от програмата ще намерите устройството и може да го управлявате.

Примерно приложение за IOS засега не е разработено.

 

Външни източници

 

Продуктът се намира в категории:
 
Свързани продукти